ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

2013-09-30 10:19

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Για να ασχοληθει καποιος με την μαγειρικη θα πρεπει να εχει την υπομονη και την διαθεση να μαθει πραγματα και να μυηθει στον κοσμο της γευσης. Απαραιτητα θα πρεπει να εκπαιδευτει σε ενα κυκλο θεωρητικης και πρακτικης ασκησης οπου στοχος θα πρεπει να ειναι η αριστη θεωρητικη και τεχνικη γνωση του αντικειμενου. Σε 4 εξαμηνα σε καποια σχολη ο υποψηφιος μαγειρας (chef) θα διαδαχθει τα εξης.

• Τέχνη Μαγειρικής

• Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής

• Στοιχεία Εστιατορικής

• Σύνθεση Μενού

• Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων

• Διακοσμητική Παρασκευασμάτων

• Οινολογία

• Διαιτητική

• Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός Κουζίνας

• Τεμαχισμός Κρεάτων

• Έλεγχος Εμπορευμάτων

• Τροφογνωσία

• Υγιεινή Τροφίμων

• Λογιστικά Πακέτα

• Αγγλικά

• Γαλλικά

• Χρήση Η/Υ

Μπορει να φαινονται πολυπλοκα αλλα ειναι εξισου απλα και κατανοητα καθως προκειται για βασεις η οποιες πρεπει να γνωριζει ο καθε μαγειρας. Βεβαια στο περας καθε 6 μηνου υπαρχει και η πρακτικη ασκηση σε εκαστοτε ξενοδοχεια η εστιατορια οπου ο μαθητευομενος παιρνει εφοδια και εμπειρια πανω σε οσα εχει διδαχθει και μαθαινει τα μυστικα του επαγγελματος.. 

 Τι ειναι ομως η μαγειρικη τεχνη????

Η επιστημονικη γνωση που σχετιζετε με τον ανθρωπο ως τρωγοντα λεγεται Γαστρονομια.

Γαστρονομια ειναι η φυσιολογια της γευσης.

Με αυτους τους 2 ορους θα ασχοληθουμε αλλη φορα καθως η αναλυση και η επεξηγηση τους αποτελουν ξεχωριστη ενοτητα απο την τρεχοντα.

Η μαγειρικη τεχνη ξεκιναει απο το ανθρωπινο δυναμικο της εκαστοτε κουζινας (chef ,sous chef κ.λ.π)

τον σωστο εργονομικα εξοπλισμο , αναλογα και με την δυναμικη της επιχειρησης, τις σωστες βασεις μαγειρεματος, και τελος την σωστη διαταξη σερβιρισματος και πολλα αλλα.

Επισις ο καθε σωστος επαγγελματιας πρεπει να φροντιζει να συντηρει και να ανανεωνει τον προσωπικο του εξοπλισμο οπου αρχικα ειναι τα εργαλεια του δηλαδη τα μαχαiρια.

Τα απαραιτητα ειναι.

ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΟΥ CHEF 

ΜΑΧΑΙΡΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΜΑΧΑΙΡΙ ΨΩΜΙΟΥ

ΜΑΧΑΙΡΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΠΙΛΕΡ Η ΜΑΧΑΙΡΙ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΑΤΟΣ

ΜΑΣΑΤΙ (ΑΚΟΝΙΣΤΗΡΙ)

ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΑΝΤΟΚΟΥ

ΜΑΧΑΙΡΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ..

ΜΑΧΑΙΡΙ ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΜΑΤΟΣ

ΜΑΧΑΙΡΙ ΜΠΑΛΤΑΣ

 

Αυτα θα πρεπει να ειναι τα αρχικα μαχαιρια οπου θα πρεπει να εχει καποιος οπου θελει να ειναι σωστος επαγγελματιας. 

Επισης θα πρεπει να εχει τη δικια του στολη οπου απαρτιζετε απο...

ΣΤΟΛΗ CHEF ( ΜΠΛΟΥΖΑ ΤΟΥ CHEF )

ΣΚΟΥΦΟΣ 

ΦΟΥΛΑΡΙ

ΠΟΔΙΑ 

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ 

ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΚΑ ΠΑΠΠΟΥΤΣΙΑ

ΠΕΤΕΣΕΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ.

 

ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣΣΕΓΙΣΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ. Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.

 

 

Επαφή

www.chefakis.gr http://globalculinaryarts.blogspot.gr/ kallytexnis@hotmail.gr