Αρχείο άρθρων

2013-09-30 10:27
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στα 2 προηγουμενα μερη μιλησαμε περι των βασικων επιστημων που σχετιζονται με οτι περιβαλει τον κοσμο μας οπως και τα τροφιμα. Επισις αναφερθηκαμε στις χημικες αρχες που παιζουν καταλυτικο ρολο στον μαγικο κοσμο των τροφιμων και καθε καταναλωσιμου ειδους απο τον ανθρωπο. Σε αυτο το...
2013-09-30 10:26
       ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ                                       Για...
2013-09-30 10:25
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ (ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ) Όταν μιλάμε για μακεδονική γαστρονομία, θα πρέπει να προσέξουμε τις πηγές μας για να σιγουρευτούμε περί τίνος πρόκειται, και αυτό διότι ο χώρος αυτός έζησε πολλές αλλαγές στις αρχές του 20ου αιώνα. Από τη μία η πολυπολιτισμική Θεσσαλονίκη...
2013-09-30 10:24
ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΟΝΙΟΝ ΝΗΣΙΩΝ Το σύμπλεγμα των Επτανήσων περιλαμβάνει και κάποια μικρότερα νησιά όπως τα Αντικυθυρα, τους Αντιπαξους, το Αρκουδι, την Ατοκο, τον Βρωμονα, την Δρακονερα, την Ερεικουσα, τον Καλαμο, τον Καλογηρο, το Καρλονησι, τον Καστο, τον Λαμπρινο, το Μαθρακι, τη Μακρη, το Μεγανησι, το...
2013-09-30 10:23
  ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ   Η Κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βασισμένη σε φρέσκα και αγνά υλικά. Τα Κυπριακά πιάτα θεωρούνται άκρως υγιεινά μιάς και βασίζονται στη Μεσογειακή διατροφή και μαγειρεύονται συνήθως με ελαιόλαδο....
2013-09-30 10:22
     ΣΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ   Τόπος με διαφορετικές   διατροφικές συνήθειες η   Θράκη, αφού η κουζίνα της  διαμορφώθηκε μέσα από μια  πολυπολιτισμική συμβίωση κουλτούρας ανθρώπων με διαφορετική  καταγωγή, όπου ο...
2013-09-30 10:20
   Η ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Η Ηπειρωτική, παραδοσιακή κουζίνα, όσο και αν φαίνεται απίστευτο, στην πορεία του χρόνου αφομοίωσε ιδιαιτερότητες λαών που την κατοίκησαν, υιοθέτησε όμως  χάρη στους χιλιάδες απόδημούς της ? και γαστρονομικές συνήθειες ξένων χωρών. Οι συνταγές της σταδιακά...
2013-09-30 10:19
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Για να ασχοληθει καποιος με την μαγειρικη θα πρεπει να εχει την υπομονη και την διαθεση να μαθει πραγματα και να μυηθει στον κοσμο της γευσης. Απαραιτητα θα πρεπει να εκπαιδευτει σε ενα κυκλο θεωρητικης και πρακτικης ασκησης οπου στοχος θα πρεπει να ειναι η αριστη...
2013-09-30 10:16
Ελληνική κουζίνα.   Η Ελληνική κουζίνα είναι κυρίως Μεσογειακη έχει κάποια κοινά χαρακτηρίστηκα με τις παραδοσιακές κουζίνες της Ιταλιας, των Βαλκανιων, της Τουρκιας και του Λεβαντες (τμήμα της Μεσης Ανατολης ). Η σύγχρονη ελληνική μαγειρική έχει ευρεία χρήση λαχανικων, ελαιολαδου,...
2013-09-30 10:05
Η εξέλιξη της κουζίνας έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη της μαγειρικής και της τεχνολογιας. Μέχρι το 18ο αιώνα, η ανοικτή εστία ήταν ο μόνος τρόπος μαγειρέματος. Η κουζίνα είναι ένας χώρος όπου προετοιμάζονται και μαγειρεύονται τα φαγητά. Έχει την προέλευσή του στην οικιακή εστία. Αν και η κουζίνα...
Προϊόντα: 11 - 20 από 24
<< 1 | 2 | 3 >>

Επαφή

www.chefakis.gr http://globalculinaryarts.blogspot.gr/ kallytexnis@hotmail.gr